Ieri am primit un mail de la ING care avea intentia sa ma educe in domeniul de phishing. Un mesaj cu un continut profesionist care l-as putea recomanda chiar multor banci.  Dar daca te uiti putin mai mult la mesaj vezi ca adresa de mail, de unde ai putea obtine informatii mai multe (contact@ing.ro), continuta in mesaj este de fapt un link catre site-ul loializare.com.

http://www.loializare.com/clients/wlm/trks.php?C=1&mi=48242&list_id=1606&u=451859&te=ZmFja3lvdTR0cmFja21lQGtpY2thc3MuY29t

Intr-un fel sau altul „deschideti de fiecare data site-ul prin introducerea adresei (nu utilizati linkuri trimise prin email)” nu se potriveste cu afirmatia de mai sus.

Un alt aspect important este ca header-ele mesajului de email arata foarte clar ca mesajul vine de la un server de e-mail din domeniul mai sus mentionat.

Received: from loializare.com (loializare.com. [89.234.14.226])

Domeniul mai sus mentionat apartine unei agentii de publicitate specializata in campanii de e-mail.
Nu vreau sa ma refer acum la faptul ca daca modific parametrul u din linkul de mai sus, dau peste o campanie a firmei e-mag. Ceea ce vreau sa subliniez este ca acest mesaj nu imi ofera nici un element de siguranta care sa ma faca sa cred ca vine de la ING. Pentru mine este numai o culegere de sfaturi bune impotriva phishing-ului care de fapt ar putea sa fie chiar maine transformat intr-un mesaj de phishing. (e-homebank.ro in loc de homebank.ro)?

Domnilor va rog sa va decideti daca vreti sa faceti marketing sau vreti sa faceti o campanie de informare in privinta securitatii
Amandoua in acelasi mesaj nu se potrivesc.

.


Reclame