Articole despre Nigerian Scam s-au scris foarte multe. Acum insa vreau sa scriu despre o versiune aparte pe care am botezato „Cargo Scam”. Si ca in orice poveste am sa incep cu a fost odata …un imparat si imparateasa lui care incercau sa cumpere o masina. Pe site-ul german de intermedieri de cumparari/vinzari auto imparateasa a descoperit „masina zilelor ei”, un Smart din 2005 care costa numai 3000 EUR. Cautind masina sa se uite mai bine la ea, imparatul a observat ca preturile masinilor cu caracteristici asemanatoare erau pe undeva pe la 5800-7000 EUR. Hmmm…un semnal de alarma. Apoi imparatul a incercat sa sune vinzatorul. Dupa jumatate de zi de incercari a raspuns o doamna de la un oficiu guvernamental din tara imparatului nostru..care insa nu are nimic de-a face cu vinzarea de masini. Hmmm…al doilea semnal de alarma. Dar sa ne intoarcem la basmul nostru. Site-ul de intermedieri oferea insa posibilitatea de a contacta pe mail vinzatorul de masini. Zis si facut. Imparatul nostru trimite un mail si cind colo dupa 3 ore primeste urmatorul raspuns:

Hello,
Thank you for your interest in purchasing my car. I have worked in Germany for 3 months and I’ve purchased the car there. My company wanted me back home, so currently I’m in United Kingdom. I’ve brought it home with me but I sell it because the car’s steering wheel is on the left side, and so it’s difficult to drive it in United Kingdom. The car is like new, in perfect condition, no scratches, no damage, never been laid down or required any repairs, no hidden defects, no smoking. Kept inside. It is in showroom condition. Used only on
limited weekend basis. The maintenance schedule has been followed to the letter and all service has been performed by dealer. All maintenance is documented. Technical inspection and emissions testing it’s passed and stamped as well. It has title of ownership cleared of any obligations or fees and comes with all the documents you need to register it.
Let me know if you are interested to buy it?
Thank you.

Wow..gindi imparatul nostru….sansa vietii mele. Deci raspunde imparatul la e-mail si cere un numar de telefon unde ar putea sa-l contacteze pe vinzator. Acesta raspunde:

Hello,
The car will come with all the documets that you need including the contract of sale ,signed by me so will not be a problem for you to transfer the car onto your name. I will ship the car to your home address and I will use for shipping this company World Cargo Ltd .
They will inspect the car and check the legal papers and after that the car will be shipped to your address. I want a safe deal so i propose you to pay the shipping company and i will receive the money from them after you will get the car .I will start the shipping to your home address and you will send them the funds.They will hold the money until you inspect and test the car for 3 days and after that you must confirm that all is OK so i can receive the
payment from them.After delivery i will send you the shipping details (tracking number ) for checking.
I wait your answer.

Mai sa fie isi spuse imparatul in barba lui. O companie de trasnport care nu are macar domeniu propriu de adrese. Hm..alt semn de intrebare. Uitindu-se imparatul pe site-ul respectiv la pagina de contact, observa ca in afara de un formular de e-mail de contact nu exista nici o adresa sau numar de telefon. Hmmm…al patrulea semn de intrebare. Se aduna cam multe. Un search pe google dupa „world cargo ltd” il duce la un forum specializat in inselotorii pe internet unde gaseste aceeasi poveste cu niste detalii interesante. Plata urma sa se faca la….ati gicit o conationala plecata peste mari si tari:

These are our bank details where the down payment must be done:
Bank Account Name: Tudor Mihaela
Bank Account Number: 000000360682
Iban: IT75B 0889911100 000000360682
SWIFT (BIC) : BCCTIT2T
Bank Details: Banca di Credito Cooperativo , Italy

Suparat imparatul se mai uita odata pe google si gaseste urmatoarele site-uri care se ocupau cu aceeasi chestie:

http://www.worldcargostransports.com/

http://www.worldtransportslines.com/

http://cargoes-worldwide.com/

http://world-cargo-ltd.ws43.com/

Si pentru ca era suparat imparatul se duce imediat pe DNStuff si incearca sa afle cui apartin site-urile respective. De fiecare data site-uri creeate la ofertanti de spatiu de internet gratis din Italia si Anglia. O alta cautare pe goolge il duce la site-ul
„Stop escrow fraud, unde sint prezentate site-uri specializate in inselatorie pe internet si cind colo ce sa vada. Site-ul respectiv era listat acolo. Concluziile povestii:

De ce asemenea inselatorii functioneaza. Pentru ca exista oameni care nu stiu ca exista inselatorie pe internet. Ce poate ajuta? Pur si simplu popularizarea inselatoriilor. Acesta este de fapt si motivul pentru care am scris aceasta poveste care mi s-a intimplat mie. Pentru ca oamenii si nu numai specialistii de IT sa invete sa se fereasca de acest tip de inselatorie.

P.S. Astept inca mail-ul cu detalii despre plata. Sper sa nu fie din nou o conationala de-a noastra care a calatorit peste mari si tari.

Reclame