Circul din jurul paragrafului 202c continua. Site-ul de stiri Techchannel.de a cerut inceperea urmaririi penale impotriva Oficiul pentru Securitatea Informatie German BSI pentru proliferare de „Hackertools”.  BOSS, o distributia de Linux (live CD) conceputa pentru security testing,  este unu din proiectele care au fost sustinute activ pina acum de BSI, care contine tool-uri cum ar fii John the Ripper sau Nessus. Cu toate ca pare hilara situatia, rezolvarea ei este benefica pentru cercetatorii de securitate din 2 motive.

In momentul in care cererea nu este admisa atunci nu va mai fii nici o problema sa fie dezvoltate. folosite sau  distribuite „Hackertools” care pot fii folosite in acelasi timp si pentru cresterea niveluluii de securitate a sistemelor, urmind modelul BSI.

In momentul in care cererea este admisa, atunci va fii oferita si o interpretare mult mai clara a articolului de catre Ministerul de Justitie.

Oricum este interesat de urmarit acest „impas juridic german”, pentru a putea vedea in ce spirit va fii interpretat de catre justitia germana paragraful 202c.

Keep in touch.

Anunțuri