Odata cu modificarea legii penale germane din (11. August 2007), prin introducerea articolului 202c se inchide poarta tuturor cercetatorilor germani din domeniul securitatii. Ce stipuleaza acest articol si care sint implicatiile modificarii legii()?

(1) Wer eine Straftat nach § 202a oder § 202b vorbereitet, indem er

1. Passworte oder sonstige Sicherungscodes, die den Zugang zu Daten (§ 202a
Abs. 2) ermöglichen, oder

2. Computerprogramme, deren Zweck die Begehung einer solchen Tat ist,
herstellt, sich oder einem anderen verschafft, verkauft, einem anderen überlässt, verbreitet
oder sonst zugänglich macht, wird mit Freiheitsstrafe bis zu einem Jahr oder mit
Geldstrafe bestraft.

O traducere aproximativa ar fii ca: Cei care publica parole sau coduri de acces care permit logarea intr-un sistem informatic sau cei care dezvolta, vind, folosesc sau fac public programe soft, a caror scop poate fi accesarea ilegala a unui sistem informatic sint pasibili de pedeapsa cu privarea de libertate pina la un an sau amenda.

Consecintele a acestei modificari sint inchiderea site-ului german al clubului THC, eliminarea uneia din cele mai buna liste de parole default pentru sisteme informatice de pe sie-ul celor de la Pheneolit si eliminarea tuturor POC pentru PHP de pe site-ul lui Stefan Esser si lista ar putea continua.

Intr-un interviu cu HD Moore, liderul proiectului Metasploit, el declara ca tot framework-ul si documentatia aferenta cad sub incidenta acestei legi si din cauza asta va evita orice calatorie in Germania. Oricum conform lui toate distibutiile de linux ar putea fii considerate ilegale din moment ce majoritate au integrat programul nmap.

Ce consecinte se pot trage? Numarul de tool-uri create pentru analizele de securitate vor fii din ce in ce mai mic si calitatea lor va scade datorita imposibilitatii comunitatii de a-si aduce aportul la imbunatatirea lor. Procurarea unor astfel de tool-uri va fii posibila numai daca ai contact direct cu dezvoltatorul iar detinerea lor va fii ilegala.

Sper ca Romania, odata cu alinierea la Recomandarile 2006/24/EG din 15 martie 2006 privitoare la combaretea criminalitatii in spatiul Internet, sa nu se inchida inchida poarta cercetatorilor romani din acest domeniu cum a fost facut in Germania.

Reclame