Analyzing Intrusions and Intruders (Sean Bodmer).

Pornind de la metodele existente in tipologie si victimologie, folosite in invetigatiile criminale, se pot crea profiluri pentru atacuri si atacatori pentru a intelege de ce s-a intimplat, cu ce tipuri de atacuri ai de-a face si mai ales tipuri de date care sint interesante pentru atacatori. Aceste profiluri se pot folosi in threat modeling si pentru a dezvolta stategii de protectie a datelor.
Z-Phone Phillip Zimmermannn, creatorul PGP-ului,

a prezentat z-phone (zphoneprojet.com) (DH 3000 AES-128) Deamon care cripteaza comunicatii intre clienti VoIP pentru Windows, Linux sau MacOS (ichat sau ghismo) dar nu si skype care este prea neconform pentru a functione. .SDk-ul va fii opensouce pentru a putea fii integrat in orice VoIP soft. Draft-ul pentru protocol ZRTP folosit de ZPhone a fost submitit la IEFF pentru a fii inclus in RFC.

Coolest Hack.

Toti cei care au venit la conferinta si au folosit CD-ul Backtrack au fost p0wned in mai putin de 60 de secunde, pentru ca driver-ul Broadcom care este inclus in CD este exploitable.

Coole thinks to see or have.

  • Defcon Badge.
  • Cartea de vizita a lui Kevin Mitnick, care este de fapt o folie de tabla stantata si poate fi folosita in caz de urgenta ca trusa pentru deschis lacate.
  • Hard Rock Cafe, vineri seara intre 7 si 11pm.

Va urma o continuare despre prezentare lui HDMore. si alte prezentari la fel de interesante sau mai putin interesante.

Reclame